verbetert je conditie
 
hardlopen is leuk, lekker en gezond.

De 10 Tofste Hardloopsteden Wereldwijd


1. New York Hoe kan het ook anders? The Big Apple is van alle markten thuis, vandaar dat hier de hardlooproutes niet ontbreken. Deze metropool ademt hardloop en organiseert dan ook ontzettend veel voor hardlopers. Zo zijn er ontzettend veel hardloopgroepjes (wereldwijd het grootste aantal) en is er natuurlijk jaarlijks de marathon. Central Park is bij uitstek het meest geschikt om te gaan hardlopen. Je kan daar zo’n 10 km aaneengesloten hardlopen.

2. Boston Dichtbij New York ligt de grote Amerikaanse stad Boston. Het is een hele ‘groene’ stad en dit heeft 2 redenen. Er wonen veel mensen die Iers roots bezitten en de stad is groen ingericht met bomen en planten. Echt een hele gezellige en fijne stad om te gaan hardlopen. Met name langs de Charles River is het fijn lopen. Langs de grote rivier ligt een mooie, vlakke boulevard waar je heerlijk kan hardlopen.

3. Kaapstad Dagelijks is het hier heerlijk vertoeven in het zonnetje. Tijdens het sporten doe je een lekker kleurtje op en is het flink transpireren geblazen. Een veel gelopen route begint bij Green Point en via een fraaie route langs zee eindig je bij het schitterende Camps Bay.

4. Singapore Overdag is het qua temperatuur bijna niet uit te houden. Ga daarom hardlopen in de ochtend of in de avond. Singapore is een ontzettend schone stad en daarom ook een van de gezondste steden ter wereld.

5. Berlijn Een prachtige stad met veel historie, waar jaarlijks ook een leuke marathon te lopen is. Er zijn veel stadsparken in de Duitse hoofdstad waar je heerlijk kan hardlopen. Een zeer fameuze route in Berlijn is een eenvoudig rondje van 4 kilometer. Dit rondje kan je lopen in het alom bekende Schlossburg Charlottenburg.

6. Barcelona De boulevard van Barcelona is heel breed en vlak. Zo kan je lekker langs de zee lopen en heb je een schitterend uitzicht. Zondagmorgen is het erg fijn om te gaan hardlopen. De zon schijnt, er zijn meer hardlopers om je heen en je kan genieten van het koele begin van de dag.

7. RotterdamHet Manhattan aan de Maas waar je prachtig kan hardlopen. Een bekende route is ‘de rondjes bruggen’ zijn bijzonder populair onder de sportfanaten. Loop een rondje van ongeveer 3 a 4 kilometer van de Erasmusbrug naar de Wilhelminabrug. Er is hier en daar wat hoogteverschil, maar dat maakt de uitdaging alleen maar groter.

8. Londen De plek om een relaxed stuk te gaan hardlopen is Hyde Park. Een waanzinnig groot park met veel groen en dat erg overzichtelijk is. Ook kan je er goed skaten, fietsen of wandelen. Tevens zijn er veel attracties en is er van alles te bekijken.

9. Amsterdam Onze eigen hoofdstad mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Ga hardlopen in het Vondelpark. Het Vondelpark leent zich prima voor een heerlijk stukje hardlopen. De binnenstad leent zich wat minder om te gaan hardlopen. In de binnenstad heb je veel onberekenbare fietsers, snel wisselende stoplichten en auto’s die lastig in te schatten zijn.

10. PortlandEen Amerikaanse plaats in de staat Oregon. Het is de stad waar het hoofdkantoor van Nike te vinden is. De ellenlange kades langs de Willamette Rivier zijn perfect geschikt om een prettig stukje te gaan hardlopen.

Met dank aan:

Nick Keijzer, creatieve SEO Tekstschrijver